TEST DRIVE

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Αποστολή
Συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας

smart fortwo

 

Ενεργητική, παθητική, καινοτόμα.

Καλό είναι να προλαμβάνεις τους κινδύνους πριν προκύψουν. Γι'αυτό το smart fortwo διαθέτει μια σειρά από καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης που μπορούν να αποτρέπουν επικίνδυνες καταστάσεις.

 

 

Κι αν ποτέ συμβεί κάτι, με τον κλωβό ασφαλείας tridion και πέντε αερόσακους στο βασικό εξοπλισμό, θα είστε όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένοι.


 

 

 

 

 

 

 

 

Κλωβός ασφαλείας tridion.

Το κεντρικό στοιχείο του καινοτόμου συστήματος ασφαλείας στο smart.

Ο κλωβός ασφαλείας tridion κατασκευάζεται από μίγμα χαλύβων υψηλής τεχνολογίας και περιβάλλει τους επιβαίνοντες σαν ένα σκληρό κέλυφος. Σε περίπτωση σύγκρουσης, ο εσωτερικός χώρος παραμορφώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο. Αισθητικά δημιουργεί σε συνδυασμό με τα bodypanel μία μοναδικά εμβληματική εμφάνιση.

 


  

Συστήματα υποβοήθησης.

 

Σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων.

Το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων μπορεί να αντιμετωπίζει ακόμη και δυνατές ριπές ανέμων. Όταν οι αισθητήρες του esp® καταγράφουν επικείμενη εκτροπή από την πορεία, ενεργοποιούν αυτόματα μια στοχευμένη επέμβαση των φρένων. Το αυτοκίνητο παραμένει έτσι σταθερά στην πορεία του, ενώ απαιτείται λιγότερη προσπάθεια διεύθυνση από εσάς.

Λειτουργία προειδοποίησης απόστασης με οπτική και ηχητική προειδοποίηση.

Η λειτουργία προειδοποίησης απόστασης με βάση ραντάρ προστατεύει από προσκρούσεις. Αν ανιχνεύσει πολύ μικρή απόσταση ασφαλείας, ενεργοποιεί μία προειδοποιητική λυχνία στον πίνακα οργάνων. Αν η προσέγγιση γίνει επικίνδυνη και παρουσιαστεί έντονος κίνδυνος πρόσκρουσης, εκπέμπεται και ηχητική προειδοποίηση.

 

Το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων υποστηρίζει τον οδηγό όταν πνέουν ξαφνικές ριπές ανέμων:

  • επέμβαση φρένων για διόρθωση πορείας μέσω του esp®
  • σημαντικά μικρότερη εκτροπή από την πορεία και, συνεπώς, μικρότερη προσπάθεια διεύθυνσης
  • ένα όφελος ασφάλειας και άνεσης για τον οδηγό
  • ενεργό από ταχύτητα 80 km/h σε ευθεία πορεία και ελαφρές στροφές

Το σύστημα υποβοήθησης οδηγού προειδοποιεί τον οδηγό σε δύο στάδια για επικείμενη πρόσκρουση:

  • στάδιο 1: οπτική προειδοποίηση σε περίπτωση μικρής απόστασης ασφαλείας χωρίς κίνδυνο πρόσκρουσης
  • στάδιο 2: οπτική και ηχητική προειδοποίηση σε περίπτωση επικίνδυνης προσέγγισης και κινδύνου πρόσκρουσης
 

Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας με ηχητική και οπτική προειδοποίηση.

Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας είναι ένας πολύ προσεκτικός συνοδηγός, αφού σας βοηθά να αποφεύγετε κατά λάθος εκτροπή από τη λωρίδα σας στο δρόμο. Μία βιντεοκάμερα σαρώνει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και αναγνωρίζει τη χρωματική αντίθεση μεταξύ της ασφάλτου και των διαγραμμίσεων. Η προειδοποίηση δίνεται οπτικά και ηχητικά.

Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα.

Η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα αποτρέπει την κύλιση του αυτοκινήτου προς τα πίσω κατά την εκκίνηση σε ανωφέρεια. Το σύστημα αποτελεί τμήμα του esp®και διατηρεί την πίεση των φρένων, όταν ο οδηγός μετακινεί το πόδι του από το πεντάλ φρένου στο πεντάλ γκαζιού.

 

Αισθητήρας σύγκρουσης για ενεργοποίηση των αλάρμ.

Εάν ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι σε περίπτωση ατυχήματος, ο αισθητήρας σύγκρουσης ενεργοποιεί αυτόματα τα αλάρμ. Έτσι, μπορούν τα επερχόμενα οχήματα να ειδοποιούνται έγκαιρα και να αποφεύγονται επακόλουθες προσκρούσεις.

Cruise control με περιοριστή ταχύτητας (μεταβλητός περιορισμός ταχύτητας).

Το cruise control επιτρέπει τη ρύθμιση της επιθυμητής ταχύτητας ταξιδίου. Επιπλέον, με τον περιοριστή ταχύτητας μπορείτε να προκαθορίζετε τη μέγιστη ταχύτητα. Όταν υπάρχει όριο ταχύτητας ή στις περιοχές με όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα, η λειτουργία αυτή προσφέρει πρόσθετη άνεση και ασφάλεια.

Υποβοήθηση στάθμευσης.

Η υποβοήθηση στάθμευσης πίσω διευκολύνει τους ελιγμούς και συμβάλλει στην αποτροπή ενοχλητικών ζημιών. Τρεις αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα μετρούν την απόσταση από το εκάστοτε εμπόδιο πίσω. Όσο μικρότερη η απόσταση που απομένει, τόσο συχνότερος ο προειδοποιητικός ήχος – μέχρι να γίνει διαρκής ήχος.

 

abs – σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών με ηλεκτρονική κατανομή ισχύος πέδησης.

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών αποτρέπει την εμπλοκή των τροχών σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης. Έτσι, διατηρείται η διευθυντικότητα του αυτοκινήτου και είναι δυνατή η παράκαμψη τυχόν εμποδίου. Η ηλεκτρονική κατανομή ισχύος πέδησης ελέγχει το βέλτιστο επιμερισμό των δυνάμεων πέδησης στον μπροστινό και τον πίσω άξονα.

esp® – ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας

Το esp® μπορεί να προλαμβάνει ατυχήματα λόγω ολίσθησης. Το σύστημα συγκρίνει την οδική συμπεριφορά με την πρόθεση του οδηγού, όπως την υποδεικνύει, για παράδειγμα, η γωνία του τιμονιού. Η αστραπιαία επέμβαση στα φρένα επιμέρους τροχών και η προσαρμογή της ροπής του κινητήρα εξασφαλίζουν την ευστάθεια.

Κάμερα οπισθοπορείας.

Η κάμερα οπισθοπορείας κάνει τη στάθμευση και τους ελιγμούς πιο εύκολους και πιο ασφαλείς. Ενεργοποιείται μόλις επιλεγεί η όπισθεν και προβάλλει στην οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών του συστήματος smart media την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο. Οι δυναμικές βοηθητικές γραμμές υποδεικνύουν τις περιστροφές του τιμονιού.

 

Έλεγχος πίεσης ελαστικών.

εάν η πίεση πέσει κάτω από ένα επίπεδο ασφαλείας, σας ειδοποιεί μέσω μίας προειδοποιητικής λυχνίας στον πίνακα οργάνων. Έτσι, περιορίζεται αυτόματα ο κίνδυνος να μείνετε από λάστιχο ή να προκληθεί ατύχημα.

 

 

  

Αερόσακοι.

Οι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού ανοίγουν σαν ένα προστατευτικό μαξιλάρι και μπορούν να αποτρέπουν σημαντικούς τραυματισμούς στον κορμό ή στο κεφάλι. Οι σάκοι φουσκώνουν με αέρα μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου συγκρατώντας τον άνω κορμό και κατανέμοντας την καταπόνηση σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια.  

 

Εκτός από τους αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, το smart fortwo περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του αερόσακο γονάτων για τον οδηγό καθώς και δύο αερόσακους κεφαλής/θώρακα στις πλάτες καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού.

 Μ. Ιωαννίδης ΑΕΒΕ
Εξουσιοδοτημένος Διανομέας & Επισκευαστής smart
POWERED BY AST
Privacy Policy
Θεσσαλονίκη, Σίνδος 8ο χλμ. Ε.Ο. Θεσ/κης-Αθήνας - 2310798913
Πυλαία 8ο χλμ. Ε.Ο. Θεσ/κης-Μουδανιών - 2310477020